Sisältöön »
 

Saunat

   

Saunominen on kuulunut suomalaisiin tapoihin jo aikojen alusta asti. Sauna on aina ollut suomalaisille pyhä paikka, jota käytettiin jopa kansanparannuskeinona. Tämän lisäksi pakanallisten perinteiden mukaisesti sauna on ollut paikka, jossa oli epätavallisen vahva yhteys kuoleman jälkeiseen maailmaan.

Nykyään saunominen liitetään entistä vahvemmin hyvinvointiin ja rentoutumiseen. Saunan terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti ja saunan lauteilla nautiskelu muun muassa laskee verenpainetta, lievittää stressiä ja erilaisia kiputiloja.

Monta hyvää syytä tulla Viikinkisaunan saunamaailmaan löylyttelemään. Viikinkisaunan ympärille rakentuneessa saunamaailmassamme isäntä on jo raapaisemassa tulitikkua sytyttääkseen saunan pesän. Saunatarjonnastamme löytyy vaihtoehtoja isommille ja pienemmille porukoille.
Olemme saunottaneet saunamaailmassamme vieraita jo vuoden 2002 syksystä alkaen!

Saunatilat ovat käytettävissä kello 18-23, tai sopimuksen mukaan voitte saapua aiemmin tai saunoa pidemmälle yöhön pienestä lisämaksusta. Katso hinnastomme

Raskaan ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi myös viikingit juhlivat elämää yltäkylläisten, notkuvien herkkupöytien ääressä. Ja meillä sinäkin voit syödä, kuin viikinki! Savusaunan takkatupaan voit tilata maistuvan, tuhdin viikinkiaterian. Emäntä jo hauduttaa possua uunissa keittiön puolella. Täältä löydät Tuhdin Viikinkiaterian »

   

Pyydä tarjous!

   

Saunapaketit

 
 
 
 
 

Savusauna Viikinkisauna

Savusauna Viikinkisauna

Meillä voit saunoa, kuin aito viikinki. Viikinkisauna on aito vanhanajan savusauna, joka on rakennettu perinteisellä savipölkkymenetelmällä. Seinät on muurattu 30 senttisistä kuivista puupölkyistä ja savilaastista. Savilaasti on sekoitettu hiekasta ja oman pihan savesta. Savennostopaikasta on muodostunut kaunis uimalampi.

Savusaunan kiuasta lämmitetään noin seitsemän tuntia ennen häkälöylyjen heittämistä, joten Savusaunan pitkä ja perusteellinen lämmitysprojekti takaa lempeät löylyt.

Viikinkisaunan mustaakin mustempiin löylyihin mahtuu isompikin porukka löylyttelemään, jopa 20 henkeä sopii lauteille yhtä aikaa.


 
 

Laivasauna

Laivasauna

Keskellä saunamaailmaamme nököttää iso laiva. Jos nyt olisimme ovelia, kertoisimme sen olevan vanha viikinkilaiva, joka on meren rantaviivan vetäytyessä jäänyt jumiin humppilalaisen kartanomme pihapiiriin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan laivan tarina on aivan toinen. Itse asiassa laivan tarina on jopa hieman surullinen, sillä sen tekeminen on vaatinut kahden ihmisen hengen. Ei niin, että olisi tapahtunut tapaturma, vaan sen rakentaminen on vain ollut pitkä ja harras projekti. Monien sattumien kautta laiva siis päätyi meille ja miksipä muuksikaan kuin saunaksi. Sen kaunis muotokieli mahdollistaa lempeät löylyt todella isoillekin porukoille. Lauteille mahtuu noin 15 henkeä yhtäaikaa. Laivassa saunoessa kuulet, näet ja tunnet aidon merellisen tunnelman – ihan kuin itse saunoisit laineilla. Astu siis laivaan ja heitä vettä keulaan (siellä se kiuas nimittäin on)!

 
 

Puumajasauna

Puumajasauna

Jokainen jolla on mielikuvitusta, rakastaa puumajoja! Ja koska meiltä mielikuvitusta löytyy oikein rutkasti, Saunamaailmassa pääsee kapuamaan kolmen metrin korkeuteen löylyttelemään. Puumajasaunamme on rakennettu kahden vankan puun väliin ja puulämmitteisen kiukaan aidot luonnonkivet takaavat lempeät löylyt. Puumajasaunaan mahtuu saunomaan neljä henkeä yhtäaikaa.

 
 

Selkäsauna

Selkäsauna

Pieni ja piskuinen Selkäsauna on sauna, jonka koon ei kannata antaa hämätä. Selkäsauna on nimittäin täysin nimensä veroinen - pieni, pippurinen ja tuntuva. Täällä kelpaa ottaa miehestä mittaa. Pienen kärrysaunan saa tarpeen tullen lyhyessäkin ajassa lämmitettyä yli 100 asteiseksi. Ja muuten, pefletti kannattaa muistaa varsinkin tässä saunassa kiskaista kankkujen alle. Muuten voi pylly palaa. Selkäsaunan napakoista löylystä kannattaa sännätä Viikinkisuihkun kautta uimalammen virkistävään viileyteen. Selkäsaunan lauteille mahtuu kerralla neljä saunojaa ja tämä pikkusauna lämmitetään tilauksesta myös pienille perheille ja pariskunnille.

 
 

Maisemasauna

Maisemasauna

Auringonlaskun tai tähtitaivaan ihailua saunan lauteilta? Saunamaailmassamme se onnistuu. Maisemasaunan seinät ja katto on nimittäin valmistettu läpinäkyvästä materiaalista, joten ympäröivä luonto luo uniikit ja vuodenajan mukaan vaihtuvat saunomismaisemat. Tilavassa saunassa on runsaasti laudetilaa ja kymmenenkin henkeä sopii hikoilemaan samanaikaisesti. Puulämmitteinen kiuas on keskellä saunaa ja luonnonkivet jakavat nautinnolliset löylyt saunojille.

 
 

Pellettisauna

Pellettisauna

Pellettisauna on ulkoisesti aivan tavallisen saunan näköinen ja oloinen, mutta sen antamat löylyt ovat poikkeavat. Sauna lämpiää nimensä mukaisesti pelletillä, joka takaa tuoksulliset, lempeät löylyt. Pellettisaunan lauteille mahtuu noin 10 henkeä saunomaan tai pienemmällä porukalla lauteille sopii myös rennosti pötköttelemään. 

 
 

Kuumakylpy Viikinkilaiva Helka

Kuumakylpy Viikinkilaiva Helka

Viikinkipalju Helkan kyydissä ei tarvitse palella. Lämpö rentouttaa ja kylpemisellä on useita terveysvaikutuksia, se muun muassa hellii sydäntä ja mieltä. Mikäs sen parempaa, kun raittiissa ulkoilmassa tähyillä kaunista, kirkasta tähtitaivasta. Kookkaan altaan vesi lämmitellään puukamiinalla ja kyytiin mahtuu 8 henkeä kerrallaan.

 
 

Höyrykylpytynnyri Obelix

Höyrykylpytynnyri Obelix

Asterix valloitti Rooman, tule sinä valloittamaan uusi Obelix! Avaa ovi, pujahda sisään, istu alas ja nauti höyryn rentouttavasta ja ihoa hellivästä voimasta.
Ajatus höyrykylpytynnyrin tekemisestä on muhinut isäntämme Mikon ajatuksissa jo tovin. Vesisäiliönä toiminut tynnyri rakentui oman, osaavan Pelle Pelottomamme käsissä ulkopuolisen silmissä tutunnäköiseksi kylpytynnyriksi. Mutta sitä ei täytetäkään vedellä, kuten perinteisesti, vaan lempeän lämpimällä höyryllä. Halutessa höyryyn voi lisätä eteerisiä öljyjä, joilla siihen saadaan kevyt eukalyptuksen tai tervan tuoksu.
Höyrykylpytynnyrin miellyttävässä lämmössä istuskelee tovin, jos toisenkin. Ja samalla voi vaihtaa kuulumisia, vaikka kolmen kaverin kanssa yhtä aikaa. Näin isoa höyrykylpyä ei löydy muualta Suomesta. Tule kokeilemaan!
Takkatupa

Takkatupa

Yllättikö nälkä tai kaipaatteko tilaa kokoukselle? Tunnelmallisen, viikinkihenkeen sisustetun takkatupamme pöydän ympärille mahtuu 18 hengen porukka herkuttelemaan. Takkatuvassa voi nauttia ikimuistoisesta illanvietosta maistuvien ruokatarjoiluiden kera. Omat ruuat ja juomat voi halutessaan tuoda mukanaan. Myös grillikatos on käytettävissä.

 
 

Saunahinnasto

Viikinkisaunan saunamaailma kuumakylpyineen, pesu- ja pukeutumistilat, wc ja takkatupa ovat käytössä tilauksesta ympäri vuoden. Piha-alueella on myös uimalampi, jonka lähdepohjaiseen viileään veteen pääsee pulahtamaan kesäaikaan.

Saunamaratonin hinnoittelu esitelty ylempänä (ennen saunojen esittelyä)
Kysy muiden saunojen hinnoittelusta esim. Laivasaunan tai Savusaunan lämmityksen oheen.
Saunojemme joukossa on myös ainutlaatuinen Keinusauna, josta ei ole kuvaa tässä vielä.
Keinusaunaan mahtuu kerrallaan enintään 4 saunojaa. 

Tilauksesta järjestämme myös ohjelmapalveluita, ruokailuja ja kahvituksia kysy lisää!

Saunalle on mahdollista ottaa omat ruuat ja juomat mukaan. Allasalueelle ei lasipulloja.

Pyydä tarjous

 
 


 


 


 


 
 


 


 


 


 

Voit NeTammeloiden 360 asteen videoissa hiirellä vaihtaa kuvakulmia. Klikkaa hiiren nuoli videoon ja vedä kuvaa haluamaasi suuntaan joko vaaka- tai pystysuorassa, koko ajan painamalla hiiren 1-näppäintä. Voit vaihdella kuvakulmia haluamaasi suuntaan.

 


 


Palveluja korissa: 0  / Lähetä tarjouspyyntö »  / Tyhjennä kori